• +38 096 205 53 08
  • vosadogorod.2022@gmail.com

Посадка розсади томату у відкритий ґрунт

Опубликовано: 19.05.2017 в 11:43

Безпосередньо перед ручною посадкою розсади нарізають борозни глибиною близько 20 см на відстані 70 см одна від одної.

Потім розкидають у рядки суперфосфат і розкладають розсаду по борознах. На маленьких ділянках суперфосфат можна вносити прямо в лунки з розрахунку до 15 г на одну рослину.

Расаду бажано розташовувати похило вздовж по борозні верхівкою в південну або південно-східну сторону і закладати стебло ґрунтом майже до першого пензля на глибину 10—12 сантиметрів.

Відстань між рослинами в ряду 35 см. Похила посадка дає можливість тимчасово вкрити рослини ґрунтом у разі заморожування. Крім того, при висоті стебла понад 20 см похильна посадка покращує умови вкорінення; довге стебло рослини, що знаходиться на поверхні, найбільше страждає від перегріву в спекотну та суху погоду.

Обов’язковий прийом агротехніки томату – полив розсади одночасно з посадкою залежно від вологості ґрунту. Розрив у часі між посадкою та поливом у спекотний день може призвести до сильної втрати вологи клітинами рослини і цим спричинити загибель його.

Рослини, що недостатньо забезпечуються вологою, втрачають стійкість проти заморозків, які можливі після посадки розсади томату в ґрунт.

Від своєчасної та якісної посадки розсади в ґрунт залежать величина врожаю та строки його дозрівання