• +38 096 205 53 08
  • vosadogorod.2022@gmail.com

Висадження розсади у відкритий ґрунт

Опубликовано: 19.05.2017 в 11:43

Заздалегідь рясно полийте і розсаду, і підготовлене на городі місце посадки. Займіться висадкою розсади в ґрунт у похмурий день або рано ввечері. Підготовлену розсаду посадіть так, щоб грунт вкривав стебло рослини до першого справжнього листя, сильно полийте кілька разів і ущільніть грунт навколо рослин, щоб їх не можна було висмикнути із землі, не пошкодивши листя. Рослини з оголеним корінням (із загального ящика) більш уразливі, ніж рослини з окремих контейнерів, а найлегше пересадку в ґрунт перенесуть, природно, рослини в окремих торф’яних горщиках. У розсади із загального ящика при посадці можна трохи вкоротити коріння, щоб вони краще розгалужувалися. Після весняної висадки розсади в ґрунт полийте молоді рослини рідким добривом з високим вмістом фосфатів (наприклад, розведеної у воді золой). Це сприяє кращому укоріненню молодих рослин після посадки навесні.

Відразу після висадки в грунт розсада вразлива для спеки, яскравого сонця, засухи title=”Слимаки та равлики: органічні методи боротьби” href=”http://www.countrysideliving.net/ART_Slugs-Snails_Aug07.html” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer” data-saferedirecturl=”https://www.google.com/url?hl=ua&q=http://www.countrysideliving.net/ART_Slugs-Snails_Aug07.html&source=gmail&ust=1495264345047000&usg=AFQjCNHBGLi-nDeHPKZq>>, вітру та заморозків. Щоб полегшити перші дні рослин у відкритому ґрунті, поливайте їх регулярно, вкривайте від яскравого сонця та захищайте плівкою від негоди доти, доки рослини не вкореняться.

Овочі можна садити навесні в траншеї (поглиблення), на рівному просторі, на піднятих грядах, на насипних грядах і, як квіти, в контейнери. Траншейний метод застосовується на легкому піщаному ґрунті, який швидше прогрівається навесні, але погано зберігає вологу. Традиційні підняті гряди має сенс робити на глинистих ґрунтах, які довше прогріваються навесні, але краще зберігають вологу та корисні речовини біля коріння рослини. Насипні гряди створюються шляхом укладання в кілька шарів грубої органіки для водопроникності, гною, що перепрів, садового компосту і садової землі. Контейнери (або пакети з потрібним грунтовим складом) застосовуються там, де не вистачає місця для повноцінного городу, їх можна використовувати для весняної посадки овочів як на відкритому грунті, так і в теплиці. Виберіть відповідний спосіб весняної посадки овочів